Mine topp 3 GDPR-vennlige programmer og systemer

Leverandør av bedrifts-epostaddresse, epostleverandør for landingssider og nyhetsbrev, nettside, analytics, kursplattform, nettmøteleverandør, betalingsløsninger, regnskapsprogram… og kanskje er lista di enda lenger.

Som online bedrifter bruker vi en rekke systemer og programmer for smidig drift – og siden vi er pålagt å gjøre det etter de strenge personvernlovene, er det veldig smart å velge GDPR-vennlige programmer og systemer fra start. Tro meg – det gjør personvernarbeidet SÅ mye lettere!

Her er mine topp 3:

(OBS!! Jeg har IKKE affiliate med noen av disse pr April 2023. Dersom dette endrer seg vil jeg endre denne teksten og informere om det her.)

One.com

One.com har vært min foretrukne leverandør av domene, webhotel og bedriftsepost i mange år. Selskapet ble til i Danmark i 2011, all data til kunder i EU/EØS blir lagret i datasentere i Danmark, de har inngått Standard Contractual Clauses (SCC) med alle sine underleverandører som driftes utenfor EU/EØS eller i et usikret land/område, og ikke minst har de super kundeservice. Altså GDPR- og kundevennlig så det monner, så jeg anbefaler lett one.com.

Thinkific

Min valgte kursplattform. Fordi det er et Canadisk selskap, og Canada er forhåndsgodkjent av EU som å inneha tilstrekkelig personvernbeskyttelse for folk i EU/EØS. De lagrer riktignok data i USA, men siden hovedselskapet har hovedsete i et område med EU`s adekvansbeslutning vil det være mer GDPR-vennlig enn selskaper med hovedsete utenfor EU/EØS eller i land/områder uten en slik adekvansbeslutning. (Adekvansbeslutning = som om EU sier «dette stedet er sikkert nok, hit kan data fra EU/EØS sendes uten ekstra forsikringer». Du finner flere ord og annen grunnleggende info om GDPR og vilkår i Facebook gruppa «GDPR & Vilkår Basics for ambisiøse coacher og eksperter» )

Mailerlite

Altså, dette er min favoritt over alle favoritter!

Mailerlite har omtrent like dilla på GDPR som meg, de lagrer all data fra/om folk i EU/EØS innenfor EU, og her kan du lage både nettside med blogg, landingssider og sende nyhetsbrev. Fantastisk gratis versjon, rimelige oppgraderinger, templates for enhver smak og formidabel kundeservice.

Får ikke sagt nok godt om Mailerlite, og anbefaler de på det sterkeste.

Så der har du mine topp 3 GDPR-vennlige systemer.

Vil du teste de ut? Eller kanskje du bruker en eller flere av de allerede?

Stikk innom meg på Instagram og fortell, da vel! Jeg gleder meg til å høre fra deg 😀

PS: Om du er helt i starten på prosjekt GDPR i bedriften din, vil jeg invitere deg til å bestille e-boka «Unngå GDPR-fellene: De 7 lovpålagte prinsippene alle online coacher og eksperter må kjenne til«.

Denne websiden bruker analyse-cookies fra JetPack (sertifisert i det nye rammeverket mellom EU og USA) for å gi innsikt i trafikk og interesse i innholdet. Det settes ingen markedsførings-cookies eller pixler på denne nettsiden. For mer info om hvordan jeg behandler din data  Les personvernerklæringen her